De installaties vanaf type VT 020-O2 worden speciaal gebruikt voor de zuurstofbehandeling voor de industriële productie van verse vleesproducten voor filiaalhouders, supermarkten en grootafnamers met een versafdeling met bediening, foodtainers en MAP-verpakking. Met behulp van deze technologie kunnen ook SKIN- of ISOPACK-producten voor de diepvriesafdeling met een natuurlijke rode vleeskleur worden aangeboden. De aantrekkelijke vleeskleur blijft zowel tijdens de diepvriesopslag alsook na het ontdooien (afhankelijk van de temperatuur) nog meerdere dagen behouden.
Het O2 wordt computergestuurd versneld en uiterst behoedzaam naar het binnenste van het vlees getransporteerd om de vleescellen van voldoende zuurstof te voorzien. De behandeling met zuurstof zorgt voor een stabiele vleeskleur tijdens de "Te gebruiken tot" termijn en voorkomt verkleuren van contactpunten aan de onder- en zijkanten van het product. Vlees dat over de houdbaarheidsdatum is en reeds verkleurd is kan door zuurstofverrijking niet worden behandeld. De capaciteit van dit installatietype bedraagt afhankelijk van de uitvoering 200 kg per charge. Alle systemen zijn uitgevoerd in roestvast staal type 1.4571. Bouw en oplevering van de systemen vindt plaats volgens de EU-Richtlijn Drukapparatuur (module G), gekeurd door de TÜV. Op iedere installatie wordt 24 maanden garantie verleend die ingaat op de dag van levering. |
![]() |
De levering omvat naast de installatie de inbedrijfstelling, vakkundig advies en scholing van het personeel op het gebied van:
• de behandeling van het vlees voor verwerking in de installatie
• het snijden van vlees en het bepalen van de versvleesproducten op basis van prioriteiten
• het uitnemen van het vlees en vullen van counter of versvitrine
• het NATURA FOODTEC marketingconcept